2015. november 25., szerda

November rain

A november elég esősre, taknyosra, ködösre sikeredett. Ugyan megfogadtam, hogy idén kivárom a megfelelő időjárást a fotózásra, azonban az első beülés fellelkesített, így gyorsan rászántam két újabb alkalmat, hogy beüljek a ragadozós lesbe. Nem részletezem túlzottan a fotózásokat. Sajnos hamar rájöttem, hogy nem úgy van az a sasfotózás, ahogy én elképzeltem... Van mozgás a les előtt, de a sas nem jelentkezett. Szarkák, dolmányosok, ölyvek, hollók adják a fotózás gerincét, ők azonban szép számmal. Az időjárás sem volt kegyes egyik alkalommal sem. Sűrű köd ereszkedett a tájra, alig lehetett a beszállóig ellátni. Rá kellett jönnöm pár dologra az etetéssel kapcsolatban is. Jó ha sok kaja van a les előtt, de csak a szoktatás időszakában. Fotózáskor nagyon széthúzza a madarat. Ha mozgatni szeretnénk a fotóalanyokat, akkor le kell takarítani a platzot és csak kisebb darab kajákkal kell operálni. Rákaptak a rókák is az etetésre, keresztbe is tettek rögtön. Az előző nap szépen elrendezett kaja reggelre beterítette a rétet, ami nyilván csak világosban derült ki, úgyhogy a nagy számban érkező madarak szerte szét ücsörögtek, nem akartak a les elé keveredni. Azért készültek képek, amikből mutatok párat:





Exif: iso500, 1/2s !!!, f5,6, 400mm, Mf






Járnak a leshez cinkék, tengelicek is a sok mezei veréb mellett az etetésre. A karvaly is beült egy fél pillanatra, miközben az apróságokat hajkurászta, de az értékelhető kép elmaradt. Süvik füttyögnek a les fölötti fán, remélem egyszer ők is lenéznek mikor ott vagyok. A remények élnek, az időjárás alakul, remélem legközelebb már komolyabb fotókkal jelentkezem! :)

6 megjegyzés:

  1. szia Lesi!
    az alacsony perspektíva mindig bejön! rókával én is sokat kínlódtam!
    hajrá, ne hagyd magad! :-)
    üdv: Szabó

    VálaszTörlés
  2. Szia! Köszi! Igen ezért ástam le, hogy kényelmesen alacsony nézőpontban legyek. A róka nem baj én is szeretem, csak hajlamos vagyok elfelejtkezni róluk! :) Már csak egy jó hó kell! :)

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok a blogodhoz mindig érdeklődve olvasgatom!

    VálaszTörlés
  4. Jó kis anyag ez. Az öreg parlagi meg nyilván megvárja a havat!

    VálaszTörlés
  5. Tuti a havat várja mert jelenleg gyenge kezdés után, erősen visszaesek! :)

    VálaszTörlés