2016. november 25., péntek

Novemberi ősz egy nap téllel

Szürke őszi napokat élünk. Eléggé kiszámíthatatlan az időjárás. Fotós szempontból nem a legeredményesebb időszak ez számomra, sokszor kimenni sincs kedvem. Amikor cserkelésre adom a fejem, akkor sincs esély normális képet készíteni, hiszen az erdőben délután 4 órakor már sötét van. Munkám közben a napi ellenőrző körúton futok össze vadakkal, amiket néha sikerül tisztább környezetben elcsípni. Ha kisüt egy kis melengető nap a patások rögtön a napos oldalakban pihennek.


Pár melegebb nap után lehűlés érkezik. Nézem a tvben a hóesést, havas domboldalakat, de házam ablakán kitekintve csak az eső veri az ereszt. Na nem baj, megnézem a karsztot, hátha... Ahogy haladok az északi határ felé a táj szürke, esős, ködös, semmi jó kilátás, de ahogy elhagyom Trizs utolsó házait és elkezdődik az erdő, kifehéredik a táj. Felcsavarom az 1,8/50-es kis Canont és sétálok egy kört. Inkább a hangulatot akarom megörökíteni.Uráli bagolyba botlok, de hiába a kis távolság, a 400-as az autóban pihen. Utána érdekes dolog történik. A séta után felülök egy magaslesre, és ott várom meg az estét. Egyszer érdekes suhogásokat és huppanásokat hallok...mi lehet ez?! Magam elé világítok a lesről és az uráli előttem ül a hóba... egerészik!

Az egy napos tél hamar véget ért, a másnapi eső már le is verte azt a kis havat. Folytatódnak a szürke illetve barna napok. Egyik nap délben szaladtam körbe a területen és végre kint értem két fiatal bikát a nyílt részeken. Ugyan megindultak a kocsitól, de miután rájuk fütyültem engedtek pár expót a szitáló esőben.Szerencsés távra voltak,a  második kép vágatlan. :) Csináltam egy 2 képből álló panorámát is róluk.


Nem mindig sikerül így a dolog, van amikor csak a nemesebbik felüket mutogatják nekem. :)


Gyakori modelljeim a napozó suták, gidák, de az erdőben nehéz jó környezetben találni őket ilyenkor.


Panorámába tudtam őt is 2 kockából megörökíteni.


Van egy projektem, amiből szeretnék valamit kihozni. Nagyvadas területemen van egy róka, amit egész évben látok. Mivel nincs rossz tapasztalata az emberekkel ezért egészen bizalmas. Volt alkalom amikor 2kmt cserkelt velem, jött mellettem 2 méterre mint egy vadászkutya. Sajnos ahányszor összefutottam vele, mindig rosszak a fény viszonyok, vagy a fényképező nem volt nálam. Egy telefonos dokuképet mutatok róla, de remélem a télen még a tükrössel is sikerül megörökítenem.


Próbaképpen elkészült az első naptáram is, ha esetleg valakit érdekel keressen meg! :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése