2014. június 12., csütörtök

Vizen vendégeskedtem

Visszanyúlnék egy kicsit az időben. Miután lementek a tavaszi őzbak vadászatok, igazából a nagyvadfotózásban egy kicsit holt idő következett. Sanyi barátom jobbnál jobb vizes fotói láttán kedvet kaptam, hogy kipróbáljam én is ezt a műfajt. El is látogattam 2 alkalommal egy kis vendégségbe. Az első délután 17 óra körül szálltunk ki az autóból a tetthely közelében. Mellcsizma, ásványvíz, fotós felszerelés és indulhat is a móka. Egy nádfal szélében áll a les, amibe beveszem magam és várok... nem kell sokat... a madarak beindulnak, elő-elő bújnak a nádrengetegből:

Először egy szárcsa csibe jelenik meg...


majd egy kócsag kezd halászni...


szárcsa anyuka is előkerül...

aztán egy tőkés család...

 kisvöcskök úszkálnak, már ők is fiókákat vezetnek...

majd a lemenő nap fényeinél megjelenik egy bakcsó és beül az előttem lévő ágra..Nagy és új élményekkel értem haza, de úgy gondoltam még egy próbát szeretnék tenni, így egy héttel később megismételtem a kirándulást.

A történe hasonlóan zajlik. Fajbőség, jó mozgás ez jellemezte az élőhelyet. Sajnos ekkor a fények nem voltak a legszebbek, de szinte minden fotózott faj újdonság nekem.
Mielőtt elérnem a vizet őzbakocska áll velem szemben az úton...

a madármozgás jobb mint az első alkalommal... kisvöcskök...
 erdei cankók...

 szürkegém halászik... egészen közel kerül...


 feltámad a szél... a bakcsó igencsak billeg az ágon, de akkor is egylábon áll...


 a végére nyári lúd érkezik az optika elé, de olyan sebességgel, hogy nem tudom lekövetni a zoommal...

Ez a délután is szépen zárult. El is döntöttem, hogy keresek egy élőhelyet és saját leshelyet építek. A saját munkának mégiscsak édesebb a gyümölcse...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése