2014. szeptember 1., hétfő

Köd, köd, és megint csak köd!

2014.08.30 - Szombat hajnalban ismét a szarvasfotózás van porondon. Előző napi próbálkozásomat agyonvágta a köd, gondoltam újra próbálkozom. Hivatásos barátomnak meghagytam, hogy reggel küldjön egy smst, ha megint köd van, és akkor halasztjuk a dolgot. Felkelek, nincs sms, jó jel! Kinézek az ablakon, csillagfényes derült az ég. Ezaz! Indulok is. Egy óra múlva felveszem P.-t, még mindíg tiszta a levegő! :) Kiérünk a területre, összecuccolok, és indulás. Ekkor szinte vezényszóra elkezdődik a ködképződés, és 10 perc múlva már megint beborít mindent a fehér homály... Pfff. Ez az én szerencsém. Nekiindulunk, egy bika nyekereg az első rét mellől, de már beért a gyömülcsösbe, erről lemaradtunk. A ködben szarvask ugranak el sajnos nem látjuk őket. Erdőszélre érve disznót turkálnak előttünk. Szelünk jó, nem látnak. 2 koca malacokkal. Elkezdek elhelyezkedni, Állványt beállítom, minden kész, mikor megugranak, de nem tőlünk. A koca figyel, a malacok felénk szaladnak. Közel vannak, kitöltik a 400ast. Kattognak az expók, mind a 2 koca befut, majd kimerevedve figyel, aztán távoznak. Záridő: 1/15s



Miután elvonulnak tovább indulunk. Erdősáv széléhez érve gally reccsen a talpunk alatt, erre bika bőg ránk az erdő széléről. Gyors válasz is érkezik rá előlünk a rétről, ezaz, kint vannak! Kiérünk... nincsenek... :( Pont beértek. Még feleselnek egymással, meg velünk, de már nem jönnek ki a sűrű takarásából. A réten tarvad rudlik legelnek. 4-5 tíz fő körülni rudli, de csapos kölykökön kívül említésre méltó bika nincs velük. Első csapat bevállt előttünk az erdőbe, megyünk tovább. A következő rudlihoz bika szalad fel a patakpartról. Rábőgünk, megáll, visszabőg, de nem időz kint sokáig, elvonul a rudlival. Közben a köd folyamatosan ereszkedik, jól látszik ez a képeken, ahogy lassan elfedi a csapatot.




Haladunk tovább. Ismét egy rudli vált vissza az erdőbe. Közelükbe jutok, de a levegő csöpög a párától.


Mire az erdőszélre érnek, mintha oszlana a köd...




Amint az erdőbe érnek, kisüt a nap, kitisztul a levegő. Legel még 2 kisebb rudli a domboldalban, de olyan nyílt helyen vannak, hogy lehetetlen megközelíteni őket, főleg hogy ők is befelé vonulnak a nappali beálló helyükre. Egy két dokuképet csinálok még, aztán indulás hazafelé... Egyszer csak belefutok már egy szép napkeltébe... folyt. köv.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése