2015. január 16., péntek

Téli tavasz...

Extrém napokat élünk az időjárás tekintetében. Napos, hómentes, tizen celsius fokos nappalok, enyhe, esetleg éppen fagyos éjszakák. A saslest nem is eröltetem, a környékére se mennek a ragadozók. Kaja azért lehetőleg mindíg van előtte, de jórészt a dögevők járnak jól vele. Maradnak az énekesek, illetve egy kirándulás tőlem távoli tájakra, az ország másik végébe, ahol egy kis családi pihenés volt a célpont barátokkal, na és persze fényképezővel.

Több délután beültem az etetős lesembe, de inkább csak nézelődés volt. Érdekes módon az ide kirakott húson 3-4 ölyv rögtön rajta van, igaz a rókák le is rendezik másnapra. Szokásos fajok mozognak, csak a fénnyel próbálok játszani, illetve valami féle akciófotón mesterkedek, de sajnos úgy tűnik egyenlőre kevés vagyok hozzá. Idén először látogatott meg a vörösbegy, de nem maradt sokáig.





Mennyivel másabbak a képek ha egy kis langyos lemenő nap is szerephez jut:












Közben megejtettük a dámozós hétvégét is. Sajnos az idő nem a fotózásnak kedvezett, de azért sétáltam pár jó kört, és készült pár doku fotó a hangulat megörökítésére.






Mindennapi munkahelyi bejárásaim alkalmával is sokszor találkozok vadakkal a lehető legváratlanabb időpontokban is. Mivel nem a fotózás a cél, így általában csak használhatatlan képek születnek, de azért megmutatok párat.






Ha szerencsénk lesz, idén hétvégére esik a tél! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése