2014. augusztus 22., péntek

Párás hajnalon

Ma hajnalban nagyvadazni indultam volna, de... A terület messzesége és a hivatásos barátom elfoglaltsága miatt (vadásztat) megint a vizes lesben kötöttem ki, no de sebaj. Még sötétben érkezem a lesbe, igazítok a beszállón, konstatálom hogy  a víz továbbra is nagyon fogy, annak ellenére hogy terepjáróm igencsak táncolt a befelé vezető úton, a jókora leesett eső után.
Szokásos menetrend: érkeznek a gólyák, sípol a jégmadár, de még semmi fény, párában úszik az egész morotva. Várok... A gólyák gondolnak egyet, tovább libbennek. A jégmadár is elmegy vadászni. Nagy a csend, a pára nem akar oszlani. Lassan vissza szállíngóznak a nagygázlók, amikor egyszercsak örvénylés közeledik a lesem felé a nád széléből. Mi lehet az??? Végig takarja egy zsombék. Ahogy beér, már lassan túl közel is, akkor látom, Ő az, aki már meglátogatott a legutóbbi alkalommal is, de akkor még a sötétség homályában. Vidra! Pár dokfotó készül, fény nemsok, környezet silány, de legalább megvan.

Exif adatok: 400mm, iso500, f/5,6, 1/15s



Ezután ahogy világosodott sorra érkeztek a madarak: gólyák, szürke gémek, egy csapat tőkés réce egy csörgővel kiegészülve.










A mai reggel főszaraplői azonban a kis kócsagok lettek. Folyamatosan jelen voltak, táplálkoztak vagy csak simán gubbasztottak. Mivel a víz nagyon összezsugorodott, így fix optikámmal nehéz volt a fotózás, a képek nagyrésze vágatlan.











Időközben a 2 fiatal parlagi is a helyén élvezte a napfelkeltét. Dokfotó készült róluk is.


Ezután már tényleg a nagyvadak következnek, főleg miután a hét elején már bőgicsélő bikákról kaptam infókat, és ma hajnalban is 6 Celsius fokot mutatott az autó hőmérője! Folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése