2015. május 9., szombat

Ismét vendég vizeken

A legutóbbi vizes lesezés alkalmával, és mivel a saját vizes projektjeim árvíz hiányában elmaradnak, így ismét vendégségbe indultam.

2015.05.08 Vizes les, hajnal

A víz érdekes terep. Hiába ugyanaz a terület, ugyanaz a nádas, mégis teljesen más minden egyes alkalom. Egyedül érkezem még sötétben, elfoglalom a helyem ,és indulhat a móka. Először egy nyári lúd család érkezik a túloldalról. Nem tudom őket normálisan lefotózni, mindíg még napkelte előtt kiúsznak előlem.



Fiókáit védő szárcsa úszik ki néha a nádból:


Az előző alkalommal tobzódtak a kisvöcskök, most egyet sem látni... érdekes. Szépen kúszik fel a Nap az égre, és innentől a récéké a főszerep. Cigányrécék és egy barátréce úszkál előttem, de "lőtávon"  kívül. Pár kockával próbálkozok, de igazából nem vagyok elégedett.









7 óra körül kimászok, már élesek a fények, de maradt bennem hiányérzet...

2015.05.09 Vizes les, hajnal

Nehezen ébredek, 4kor indulás, 5kor már lesben fekvés. Kis szépséghiba, hogy megmerült a mellcsizmám, így az egész lesezés alatt nyakig vízben feküdtem...:( Ezúttal a másik oldalt próbálom. Ellenfény, kicsit ódszkodom tőle, de próbáljuk meg. Kezdenek a libák, persze miért ne a másik oldalon?! Eddig minden reggel innen indultak, most nem...



Úgy tűnik nem akarnak fotózkodni. Ezután sokáig semmi. Már éppen bosszankodok, hogy inkább aludtam volna, mint hogy bőrig ázva itt fekszem, amikor végre egy cigányréce felém veszi az irányt, majd egyszercsak ketten lesznek, és tollászkodásba kezdenek előttem.








Mielőtt továbbállnának elkészül a sorozat számomra legkedvesebb képe, íme:

Exif: ISO500; f/5,6; 1/400s, 400mm, Af; babzsák



Csinálok egy képet a kisszárcsákról is, ördögi kinézetük van ezeknek a madárkáknak:



Majd a kergetőző vizityúkokról maradok le, csak az egyik úszik elém, róla készül kép:


Fél 8 körül kimászok, mégiscsak szombat van, irány haza. Egy másik projekt is folyamatban, ahova besegítek, így kiugrok még oda is egy két dologgal, mielőtt hazafelé fordítom a gépet. Őzek ácsingóznak az út két oldalán, szokás szerint odébbfutnak ahogy közeledek. Egy bak legel a tábla szélén, egész közel az úthoz, amin haladok. Elő a gépet, megnézzük meddig vár be...








Teljesen bevárt.. :) Kb 25-30 méterről bambult, és utána is csak elballagott. Fiatal még barkás bak, de ahhoz képest vizont erős. Érdekes legényke... Ezútán már nem készült kép, ennyi elég volt.

4 megjegyzés:

  1. Az a cigány sorozat azért nem lett rossz! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Szerintem érzik a madarak ha az ember figyeli őket. Mindíg a víz másik oldalán vannak, mint ahonnan leskelődök. Szerencsére most megtört a jég és egyszer beúsztak! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm. Mindjárt javítom a sok helyesírási hibát! :)

    VálaszTörlés